piątek, 27 czerwca 2014

Młody bób z masłem i natka

bób w roli głównej - sezon rozpoczęty: młody bób z masłem i z natką 

młody bób jest tak miękki, że można go jeść ze skórką. ugotowałam w osolonej wodzie z łodygami kopru. do gorącego dodałam odrobina masła (może być dobra oliwa) i bardzo dużo natki! to najlepsze drugie śniadanie! lub kolacja. na upalny dzień.

składniki na 2 porcje
  • 1/2 kg młodego bobu
  • 1 łodyga kopru lub kilka gałązek koperku
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy w wersji wegańskiej
  • sól
  • filiżanka posiekanej zieleniny - u mnie natka 
TU pozostałe przepisy z bobem w roli głównej
    Lato w pełni!Wegetariański obiad IIIDania na zimno - czyli co jeść w upalne dniCukrzyca ciążowa-obiad

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz